1 Ocak 2014 Çarşamba

KUMAŞLA ÇANTA KAPLAMA ( YENİLEME )

   Uzun zamandır dolapta boş boş bekleyen, yıllar önce aldığım çantamı değerlendirmek istedim. Elimde bu çanta için uygun kalın küçük bir parça kumaş vardı. Sonunda çantayı bu kumaşla kaplayabilirim diye düşündüm.



 Bahsettiğim çanta ve kumaş bunlar. Şimdi yapım aşamalarıyla sonucu göstermek istiyorum size 


     Kumaşı ikiye katlayıp, kısa kenarlarını diktim Yani uzun kenarlarından biri açık dikdörtgen şeklinde bir parça oldu elimizde.

   Kumaşı ters çevirip yukarıdaki gibi köşelerinden kısa dikişler geçtim. Amacım çantanın alt köşesinde  aşağıdaki görüntüyü elde etmekti.


   Daha sonra çantayı diktiğimiz parçanın içine yerleştirip, aynı kumaştan yaptığım kalın çanta sapını da uç kısımları içte kalacak şekilde kumaşın içine yerleştirerek fermuara yakın yerlerden makine geçip bitirdim.

VEEE SONUÇ :)


   Dikiş hatalarım olabilir mazur görün lütfen acemi bir dikiş severim sadece. Daha önce de söylemiştim herhangi bir dikiş eğitimim yok. Amacım sadece fikir vermek.

6 yorum:

  1. Güzel fikir , ağız kısmını nasıl yaptın acaba?

    YanıtlaSil
  2. Anlatmıştım ama daha anlaşılır olması için çantanın üstten görünüşünün de fotoğrafını ekledim. Kumaşı içe doğru kıvırarak fermuarın yaklaşık yarım santim yakınından teyelleyip diktim. Ancak sapların olduğu yan kısımlar daha kalın olduğu için makine geçmedi elimle diktim. Umarım anlaşılır olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmus ve gerçekten harıka fikir, hemen güzel bi kumaş bulmalıyımm :D

    YanıtlaSil
  4. cok guzel olmush/ bu arada kumasa bayildim/
    yeni bir etkinlik duzenledim.
    http://yasamnotlari20.blogspot.com/2014/06/etkinlik-haftanin-blogunu-seciyoruz.html
    beklerim

    YanıtlaSil
  5. kumaşın cinsin bilmem ama desen şahane..

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...